UNIEKE FICTIEPODCAST 

Regisseur en scenarist Johanson, die onder andere meeschreef aan de succesvolle serie Dertigers, lanceert samen met producer Grietkin Deroo een vierdelige fictiepodcast gebaseerd op zijn kortverhaal ‘Puzzled’. Een tragikomedie waarin niemand minder dan Boris Van Severen, Eva Binon, Rik Verheye en Johanson zelf ieder hun perspectief geven op één en dezelfde tragische ochtend. Kommil Foo maakt de titelsong. Alle afleveringen van Puzzled staan vanaf 4/5 online.

 

‘Puzzled’ is de nieuwe vierdelige fictiepodcast van Johanson de Storyteller. Samen met producent Grietkin Deroo en audioproducer Ron De Rauw realiseert hij deze audiovertelling waar vier personages en hun perspectief op één en dezelfde tragische ochtend centraal staan. Elk nieuw perspectief voegt een essentieel puzzelstuk aan het verhaal toe. De luisteraar weet pas op het eind welke jammerlijke tragikomedie zich heeft afgespeeld.

 

“Als storyteller ga je natuurlijk op zoek naar een manier om je verhalen ook succesvol neer te zetten op de nieuwe media. Ik speelde al langer met het idee om één van mijn kortverhalen, ‘Puzzled’, om te vormen tot een podcast van vier afleveringen. Dankzij de activiteitenpremie van de Vlaamse Overheid heb ik dat nu kunnen doen”, aldus Johanson.

BannerPZD.png
1 CAST.png

PODCAST MET TOPCAST

Voor deze podcast kon Johanson rekenen op een getalenteerde cast. Boris Van Severen (GR5, Studio Tarara) speelt de rock-and-roll god Dendrick. Deze heeft een affaire met Annie, vertolkt door Eva Binon (Patrouille Linkeroever, Zij mij graag), de vrouw van zijn beste vriend en gefrustreerde singer-songwriter Daniël. Een rol die Johanson zelf voor zijn rekening neemt. Rik Verheye (Callboys, We moeten eens praten) verleent zijn stem aan het personage Geofrey, de jonge baas van Daniël die frisse ideeën op de werkvloer introduceert, en zo nietsvermoedend mee de uitkomst van het verhaal drastisch bepaalt.

 

"Het is zo cool gevraagd te worden als acteur voor een podcast. Ik word vaak gevraagd om als mezelf te komen leuteren, maar niets is zo leuk als een echt personage te kunnen spelen in deze audiovorm", vertelt Verheye enthousiast.

 

Vanuit de idyllische Donkey Stable Studio brengt Ron De Rauw, verantwoordelijk voor de audioproductie, samen met deze topcast de personages tot leven. Dat gebeurde volledig corona-proof. “Het fijne aan een podcast is dat je heel veilig en volgens de laatste maatregelen te werk kan gaan”, legt producent Grietkin Deroo uit. “De acteurs komen ieder apart hun aflevering inspreken. Afstemmen over de muziek en visual gebeurt makkelijk via zoom. Een podcast blijkt in deze moeilijke tijden een uiterst dankbare vertelvorm te zijn”, zo besluit ze.

 

De titelsong van de podcast wordt door niemand minder dan Kommil Foo gebracht.  

 

Het luisterverhaal zal integraal gratis te beluisteren zijn op je favoriete podcastapp vanaf 4/5 om 20u. Of luister samen met de makers voor de allereerste keer samen op Clubhouse op de auditieve receptie.

WAAR LUISTEREN ?

apple podcast.png
DSS.png
podbean2.jpg
1200px-Google_Podcasts_icon.svg.png

CAST 

4 JOHANSON.png

JOHANSON als

Daniel

EVA BINON als Annie

EVA BINON als

Annie

CREW

RIK VERHEYE als Geofrey

RIK VERHEYE als

Geofrey

BORIS VAN SEVEREN als DENDRICK

BORIS VAN SEVEREN als

Dendrick

IMG_1913.PNG

KOMMIL FOO

Themasong

GRIETKIN DEROO

Productie

KAROLIEN PUZZEL.png

KAROLINE SEGERS

Tekstredactie

GK PZ nudan.png

GRIETKIN DEROO

Productie

RN PZ D.png

RON DE RAUW 

Audio engineer

EL PZ D.png

ELIEN MORPHO

Visual

TIJDENS DE OPNAMES

IN DE PERS

CREDITS

Regie en tekst: Johanson

Opname, audiomix en soundscape: Ron De Rauw

Stemwerk: Johanson, Eva Binon, Rik Verheye, Boris Van Severen

Productie: Grietkin Deroo 

Titelsong: Kommil Foo

Zangeres: Renée Sys

Visual: Elien Morpho

Opnamestudio: Donkey Stable Studio

Tekstredactie: Karoline Segers

Persrelatie: Cats Communication

 

Met dank aan: Anton Maertens, Caroline Meerschaert, Nona Dekeyser en Ilse la Monaca

www.johanson.be
https://www.instagram.com/johansontv/

In samenwerking met stiMUs! vzw     en 

Vlaanderen_verbeelding werkt.png